In het jaar onzes heren 1969 kwam een geniaal brein op het idee om een nieuwe studentenclub op te richten, deze werd Manu Juvanta ( vertaling: helpende hand) gedoopt, daar ze oorspronkelijk bedoeld was voor verpleegkundigen.

A legend was born….

Doorheen de jaren zijn we verder uitgegroeid tot een vast begrip voor de H.R.I.P.B. (Hoger Rijksinstituut voor Paramedische Beroepen) en de andere Brusselse studentenclubs. Maar de tijden veranderen en zo ook de naam van de school naar Erasmus Hogeschool Brussel departement Gezondheidszorg, lerarenopleiding, milieuzorg en Architectuur. Verdere uitbreiding van de club gebeurde door onze deuren open te zetten voor gezondheidszorgstudenten van de A2 verpleegkunde, de vroedkunde, de laboranten en de diëtisten.

In navolging van de hogeschool kwam men binnen het studentenmilieu ook tot het idee om de krachten te bundelen. Zo kende het B.S.K. ( het Brusselse Senioren Convent) zijn oorsprong. Deze overkoepeling van Erasmus studentenkringen en KMS ( Koninklijke militaire school) staat nog steeds garant voor communicatie tussen de kringen onderling en naar derden toe. Ondertussen heeft MJ ook hier een stevige basis ontwikkeld.

Ook na alle structurele veranderingen bleef voor onze studenten onze traditie bestaan ,want ook toen werden de nieuwe studenten van de gezondheidszorg nog steeds zorgvuldig gedoopt bij Manu Juvanta. En zoals het hoort blijft deze traditie zich jaarlijks herhalen en bestaat deze nog steeds voort tot op heden.

Vele studenten zijn ons voorgegaan en laat vele er nog volgen want: 
NOOIT STERFT HET STUDENTENRAS!

We maken er dan ook ons werk van om een jaar vol vriendschap, traditie en plezier te garanderen. MJ bied ook de gelegenheid om studenten van andere jaren en richtingen beter te leren kennen. Ook de “anciens” komen geregeld langs want EENS MJ, ALTIJD MJ. (Arnold Borms, prosenior 2000-2001)